Snapchat – маркетинг потенциал?

Snapchat е навсякъде в новините заради отказа на 3 милиарда щатски долара оферта от съперник социалната мрежа Facebook . От тогава има множество публично скарване между ръководството на Facebook и управлението Snapchat .

Така че това, което се движи Facebook да купи Snapchat е ?

Snapchat е готино – това е една от най-широко възприема хладно ап в света. Тя расте в шията чупене темпове и достигна 50 милиона активни потребители преди някоя от другите стартиране на социални медийни приложения. Приложението е най- обичан от тийнейджърите , които за разлика от предишното поколение да разбере , че каквото и да те оставя в интернет остава там завинаги .

Тя е напълно увлекателна – Ако го използвате тогава вие сте напълно в нея. За разлика от други социални медии мрежа , които е предприела въпрос поколение ” ли съм пропуснал нещо важно ” към следващото ниво . Тя е напълно завладяваща , сериозно лична и до голяма степен наистина лично . Тази интимност е факторът, който кара своя растеж , защото тийнейджърите като предишните поколения могат да запазят своя приятел кръг затворени , а не открита една като Facebook и Google+ .

Дрийм маркетинг ”

Snapchat е мечтата на всеки маркетолог в съвременния ден медийната среда , в която всеки от нас е бомбардирани с повече от 100 реклами на ден във всички платформи . Snapchat предоставя инструмент , който е сериозно лично . Какво предлага е 100% вниманието на потребителя и участие. Потребителят трябва да задържи палеца върху екрана, за да се запази съобщението подвижен .

Въпреки че е Snapchat съпротива реклама доколкото може да се предположи, че безопасно след като достигне определен мащаб , ще бъдат по-възприемчиви към него. Това ще предостави една изцяло нова метрика за рекламодателите – Active ниво ангажираността на потребителите .

Колко дълго потребителят гледах рекламата или колко време той / тя предвидено за сделката и какви действия той / тя отне около съобщението. Това ще отвори нови хоризонти за онлайн реклама като рекламодателите не само са могли да научат какъв е обсега на съобщението, на колко екрани го показва , това, което хората са били търсят , но също така и как време те изразходвани за реклама и какви действия взех. Какъв тип реклама се колко време за реакция и какво може да се направи, за да подобри съобщението.

заключение

Изглежда, че огромните възможности на силно персонализирани , времето и пространството конкретна реклама , базиран на платформата са просто отворени. Тази революция ще бъде допълнително подсилен от Snapchat и предстоящите технологични устройства, като например Google стъкло и смарт часовници.